GAZİANTEP / NİZİP - Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

Şiir, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır.

17.01.2022 Pazartesi günü okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen şiir dinletimizle mısralara yolculuk yaptık. Birbirinden güzel şiirlerin arasına serpiştirilen canlı müzik de büyük beğeni topladı.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

3 ay üst üste en temiz sınıf seçilen 9-C için Seup-II Projesi desteği ile sınıfımıza öğle arası için pizza ödülü verildi. Başarılarını teşvik etmek ve diğer sınıflara örnek olmasını istiyoruz. Sınıfımızı tebrik ediyoruz.

Ock

German Sparkassenstiftung un geliştirmiş olduğu BİRİKİM OYUNU isimli eğlenerek öğrenme,öğrenirken biriktirme temalı oyunumuz  ilk mezunlarını verdi. 16 kişilik gruplar halinde toplamda 32 öğrencimiz Haftasonları görevli öğretmenlerimiz Elif ŞAHAN,Pınar GÜLTEKİN rehberliğinde oyunu oynayıp sertifika almaya hak kazandılar.

Ock

Meslek seçimi, insan yaşamında verebileceği en önemli temel kararlardan biridir. Örneğin; gelir düzeyi, yaşanılacak olan çevre, toplumsal ilişkiler, eş seçimi, çalışma koşulları, prestij, statü vb. Öyleyse meslek seçimi iyi bir şekilde düşünülüp, gerekli analizler yapıldıktan sonra alınması gereken önemli bir karardır. İşte bu kararın alınmasına yardımcı olmak adına "Meslek Tanıtım Afişleri" şimdi yayında!

• Hangi bölümler var?
  • Üniversite kontenjanları ve taban puanları nasıl?
  • Meslekte ilerleme nasıl sağlanır?
  • Mesleğin gerektirdiği özellikler neler?
  • Çalışma ortamı ve iş bulma olanakları nasıl?

Tüm bu soruların cevabına, meslek tanıtım afişlerine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Ara

Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Planı kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik hazırlanmış olan;

Öğrenci Broşürü İçin TIKLAYINIZ.

Öğretmen Broşürü İçin TIKLAYINIZ.

Veli Broşürü İçin TIKLAYINIZ.

Ara

Okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi seminer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor!

2021-2022 eğitim-öğretim yılı başından itibaren okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından değerli öğrencilerimize yönelik pek çok seminer çalışması yürütülmüştür. Okul Psikolojik Danışmanı İbrahim Halil GÜLPINAR tarafından gerçekleştirilen 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik  "Oryantasyon" ve "Teknoloji Bağımlılığı" adlı seminerler ve Okul Psikolojik Danışmanı Semra YILMAZ tarafından 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen "Yükseköğretim Kurumları Sınavının Tanıtılması", "Verimli Ders Çalışma Teknikleri", "Çalışma Programının Hazırlanması", "Sınav Kaygısı" ve "Sınavda Başarılı Olma Stratejileri" adlı seminerler bu çalışmalara örnek gösterilebilir. Rehberlik ve psikolojik danışma servisinin öneminin her geçen gün artmasıyla birlikte öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik pek çok seminer yapılması planlanmaktadır.

Ara

"Oblektifin Merhameti Yakalasın" başlıklı ve "Anne-Babaya Merhamet" kategorisinden; konuyu yansıtan fotoğraf ve fotoğrafın kısa yorumu ile yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz için yarışma şartnamesi ve katılım formu ektedir.

Yarışma Şartnamesi için TIKLAYINIZ.

Katılım Formu için TIKLAYINIZ.

Ara

Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğretmen ve öğrencileri ile Spor Kulubü öğretmen ve öğrencilerinin işbirliği ile el emeği yapılan örgü oyuncak bebekler ve kırtasiye malzemeleri Gazi Mustafa Kemal  İlkokulu anasınıfı öğrencilerine hediye edildi.

Milli eğitim şube müdürü Mehmet Kaya, okul müdürmüz Mehmet Çelik çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenleri Elif Şahan, Pınar Gültekin, Filiz Akyüz ve beden eğitimi öğretmeni Muazzez Özgen ile bebek yapımında emeği geçen öğrenciler hediyeleri anasınıfı öğrencilerine takdim ettiler.

Ara

"Sosyal Okul Projesi - Okulda Toplum Hizmeti Çalışmaları" faaliyeti kapsamında Coğrafya Öğretmenimiz Mahmut ERDEM önderliğinde, 10/B sınıfımız tarafından bahçe temizleme etkinliği gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor Projesi kapsamında 10.12.2021 Cuma günü okulumuz öğrencilerine okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırma, kütüphaneleri aktif kullanma bilinci aşılama amacı doğrultusunda Nizip İlçe Halk Kütüphanesi'ne gezi düzenlenmiş, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kütüphaneden faydalanabilmeleri için kütüphane üyelikleri gerçekleştirilmiştir.

Ara

Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor Projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen kitap okuma saati uygulaması her yıl olduğu gibi devam etmektedir. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla okulumuzda kitap okuma saati uygulanmaktadır.

Ara

Geleneksel oyunlar etkinlikleri kapsamında Beden Eğitimi zümresi tarafından Cumhuriyet Haftası'nda mangala oyunu oynanmıştır. Atatürk Haftası'nda ise sınıflar arası yakan top oyunu oynanmıştır.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Beden Eğitimi öğretmeni Muazzez ÖZGEN tarafından öğrencilerle birlikte oryantiring ve "Birlikte Başarabiliriz" etkinlikleri yapılmıştır.

Ara

Türkiye'de pek çok kız çocuğu, geleneksel toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle çocuk yaşta, erken ya da zorla evlendirilme riski ile karşı karşıya bulunmaktadır.

18 yaş altında yapılan her evlilik çocuk evliliğidir ve evlenen her kız "çocuk gelin"dir.

Çocuk, çocuktur.

Çocuktan kadın olmaz.

Çocuktan gelin olmaz.

Çocuktan anne olmaz.

Çocuk yaştaki bireylerin evlendirilmesi şiddettir; önlenebilir ve önlenmelidir! Her birlikte çocuk gelinlere DUR diyelim. Okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından hazırlanan "Erken Yaşta Evlilik ve Etkileri" adlı broşürü incelemek için TIKLAYINIZ.