T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ

Estetik ve güzellik konusu insanlık için, özellikle de kadınlar için her zaman önemli olmuştur. Bu alanın özellikle kadınlar için önemi de, hem değişik arayış ve akımların gelişmesine, hem de gün geçtikçe bir sektör ve dolayısıyla istihdam alanı olmasına neden olmuştur.


Özellikle kadınların işgücüne katılımlarının artışı, bakım ve güzelliğin önemini ve bu alana harcanan paranın miktarını arttırmıştır. Sektör büyüdükçe ve insanların beklentileri arttıkça, bu alanda nitelikli insan gücü ihtiyacı da artmaktadır.

 

*Okulumuz köklü bir tarihe sahip, ilçemiz ve ilimizi kalkındırmak adına mesleğinde donanımlı gençler mezun etmeyi hedefleyen bir kurumdur. İlçe merkezinde bulunan, ulaşımı kolay okulumuz yalnızca bir bina değil müdürümüz, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle ders saatleri dışında da istekle ve keyifle vakit geçirdiğimiz bir aile ortamdır.

*Okulumuzda Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarında eğitim öğretim yapılmaktadır.

*Okulumuzun mesleki ve teknik eğitim veren bir kurum olmasından dolayı öğrencilerimiz iş kazası risklerine karşı devlet tarafından sigortalanmaktadır.

*Alkan MTAL Güzellik ve Saç bakımı Hizmetleri Alanı ve Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında alan öğrencilerimiz maddi durumu iyi olmayan  İlkokul ve Ortaokul' da okuyan kız öğrencilerinin saç ve cilt bakımları yapılarak öğrencilere pratik ve doğal bakım ürünlerinden faydalanarak saç, yüz, el ve ayak bakımlarını yapabilme becerileri kazandırıldı.

*MEB ile Alman İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında Türkiye'deki Sığınmacılar ve Ev Sahibi Topluluklar İçin Mesleki ve Teknik Eğitim ve İş Piyasası Hizmetleri Projesi kapsamında aşağıda belirtilen ekipmanlar okulumuz gıda teknolojisi alanına sağlanmıştır:

Temel Cilt bakım Ünitesi, Kombine cilt bakım ünitesi, ozon sauna kabini, IPL Lazer cihazı, Lenfatik Drenaj ünitesi, parafin cihazı, pedikür cihazı, makyaj ünitesi, manikür üniteleri, profesyonel masaj koltuğu, sedye, uzman taburesi, ağda makineleri, çamaşır makinesi, buzdolabı, etejerler, paravan ve temel kuaför malzemeleri

*Okulun proje okul olup olmadığı

*Normal-İkili Öğretim

*Okulumuz kuruluşundan bu yana kız öğrencilere eğitim öğretim vermektedir.

*Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır. Geniş servis ağı sayesinde taşımalı eğitim alan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Yatılı kalmak isteyen öğrencilerin diğer okul pansiyonlarına yerleştirilmesinde destek sağlanmaktadır.

İlçemizde var olan Güzellik Salonları ve kuaförlerde öğrenciler stajlarını tamamlayabilmektedir. Özel işletmelerde staj yapan öğrencilere (30 iş günü için) asgari ücretin %30'u kadar maaş ödemesi yapılmaktadır. Bu maaşın bir kısmı devlet, kalan kısmı da işletme tarafından verilmektedir. Alan öğrencilerimizin ilçemizde staj imkanı bulacağı çeşitli işletmeler bulunmaktadır.

 

ALANIN TANIMI

Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı ve makyaj dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI

Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı ve makyaj dallarında sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL PROGRAMLARI

1. SAÇ BAKIMI

Tanımı: Kuaförlük mesleğinin gerektirdiği yeterliklerden saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında kuaförlük mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. CİLT BAKIMI

Tanımı: Güzellik uzmanının sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında güzellik uzmanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Güzellik ve saç alanında aktif olan dal "cilt bakımı" dalıdır

 

Alanda okutulan Dersler

10 Sınıf Dersleri

Temel Bakım

Kozmetik

Mesleki Anatomi- Fizyoloji

Mesleki Resim

11 Sınıf Dersleri

Cilt Bakımı

Vücut Bakımı

El ayak Bakımı

Temel Makyaj

Temel Beslenme

Diksiyon

Epilasyon

Depilasyon

12 Sınıf Dersleri

İleri Makyaj

 

Ek Puan Alınan Önlisans Bölümleri

—  Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

—  Tıbbi ve Aromatik Bitkiler,

 İstihdam Alanları 

Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Bay-bayan kuaför salonlarında,

2. Güzellik salonları ve merkezlerinde,

3. Termal merkezlerde,

4. SPA &Wellness merkezlerinde,

5. TV kanallarında,

6. Tiyatro salonlarında,

7. Sinema stüdyolarında,

8. Kozmetik satış noktalarında çalışabilirler.

BELGELENDİRME

1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.

3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.  

4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler                                                

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.04.2018 - Güncelleme: 15.06.2020 13:35 - Görüntülenme: 991
  Beğen | 7  kişi beğendi