T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROBLEM ÇÖZME BECERİLERİ SEMİNERİ

          Problem, hayatın doğal unsurlarından biridir. Ebeveynler, öğretmenler ve diğer yetişkinler sorunları olduğunda ya da karar verirken her zaman çocukların yanında olamayabilirler. Bu yüzden, yaşamın ilk yıllarından itibaren çocukların kendi sorunlarını çözebilme yetilerini kazanabilmesi oldukça önemlidir. Böylece, çocuklar ilerleyen yaşlarda kaygı yaratan durumlar ile daha rahat başa çıkabilir ve daha sağlıklı kararlar alabilir.

          Problem çözme; belli bir durum çerçevesinde düşünebilme, ne yapılacağına ve nasıl yapılacağına karar verebilme, imkânları kullanabilme ve bu yolla çözüme ulaşmaktır. Daha geniş anlamla problem çözme; problemin tanımlanması, probleme ve çözümüne ilişkin bilgilerin toplanması, en uygun çözüm yolunun uygulamaya konulması ve sonucun değerlendirilmesidir. Problemlerin çözümü için bireyin bazı becerilere sahip olması gerekir. Bu becerilerden en önemlileri eleştirel düşünme, planlama ve organize etme, gözden geçirme ve değerlendirmedir . 

          Bu becerilerin kazandırılması/geliştirilmesi amacıyla okulumuz öğrencilerine Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından "Problem Çözme Becerileri Semineri" düzenlenmiştir.

16-03-202216-03-202216-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2022 - Güncelleme: 16.03.2022 09:35 - Görüntülenme: 135
  Beğen | 0  kişi beğendi